Sielultani Business Cheerleader

Call myself the Business Cheerleader

Tässä kiteyttämisen maailmassa kaipaan välillä kuvaavampia titteleitä. Päivätyökseni olen virallisesti ”Kehittämispäällikkö, muutosjohtaminen ja viestintä”. Aika tykki titteli! Kun ohjelma, jonka puitteissa sitä teen, on nimeltään Hankintojen digitalisoinnin toteutusohjelma, onko ihme, että kaipaan kiteytystä?

Osa-aikaisen yrittäjyyden iloja: Saa keksiä itse tittelinsä

Toisinaan sanon töissä olevani Handi-ohjelman viestintäpäällikkö tai koulutuspäällikkö. Olen minä niitäkin. Kun minulla nyt kuitenkin on myös oma yritys, jonka puitteissa teen mikro-projektejani viestinnän, käännöstöiden tai työnohjauksen parissa, päätin käyttää tilaisuuden hyväkseni ja keksiä tälle työlle kuvaavamman nimikkeen.

Voisin tietysti olla yrittäjä. Se tuntuu hieman liioitellulta, jos minulla on enimmillään kaksi sivutoimista pientä projektia, joiden parissa puuhailen iltaisin ja viikonloppuisin. Ja koska yrittäjä on itsessään jo vähän puolikas teonsana, olisi aika säälittävää olla vähän yrittäjä.

Voisin tietysti olla myös toimitusjohtaja tai kumppani. Joo, olen minä molempia näitäkin, mutta eipä niillä niin väliä ole. Mitä ne nyt sitten kertovat. Siispä keksin tässä muutama päivä sitten sairaspedillä täydellisen tittelin: Minähän olen Business Cheerleader. Okei, suomeksi se taipuu vähän huonosti, mutta nykyisin on kaiketi aika trendikästä olla tällain kansainvälinen.

Mitä Business Cheerleader tekee?

Tuppaan olemaan aika uraorientoitunut, enkä häpeile sitä yhtään. Itseni kehittäminen on ollut minulle harrastus ja henkireikä esimerkiksi äitiysvapaiden aikana. Kolme murua peräkkäisinä vuosina ja yli 2,5 vuotta kotona. Olisin tullut varmasti ihan pöhköksi, jos en olisi säilyttänyt yhteyksiäni työelämään. Minulle se tapahtui esimerkiksi koodaamisen kautta. Sitä saattoi näpytellä yhtä hyvin kotoa, kun valvoi öisin tai joku roikkui tississä. Olen siis todella kiinnostunut työelämästä ja liiketoiminnasta yleensä. Älä kuitenkaan erehdy luulemaan, ettenkö ymmärtäisi, että tärkeimmät asiat ovat muualla.

12-vuotias tyttäreni harrastaa cheerleadingia ehkä kuudetta vuotta. Ydintaitoja tässä vaativassa urheilulajissa ovat tiimityöskentely ja harjoittelu. Tällainen kannustamisen kulttuuri on tarpeen myös työelämässä. Koen vastuun kannustaa muita opettelemaan uusia asioita ja jakamaan osaamistaan tiimissä. Valmentava ote näkyy kaikissa rooleissa: työkaveri, esimies, projektipäällikkö, työnohjaaja. Kovimmat stuntit onnistuvat vain kannustuksen ja harjoittelun avulla.

Kannustamisen kulttuuri näkyy myös ystäväni kanssa perustamani firman nimessä. Eli sen lisäksi että olen bisnes-cheerleader ja sen Handi-ohjelman muutosjohtamisen projektipäällikkö, olen myös Cheer on Monday Oy:n toimitusjohtaja . Meillä kaikilla on maanantaimme, ja toivottavasti kaikilla on ympärillään ihmisiä, jotka auttavat pääsemään niistä yli.

Konkreettisemmin tämän bisnes-cheerleaderin palveluita on kutsuttu henkilöbrändin kirkastamiseksi tai työnohjaukseksi.